Duivels, laat dit niet ons Pearl Harbor worden!

02 juli 2018 10:00

Panama, Tunesië, ja zelfs Engeland... Het waren allemaal opwarmertjes voor wat er nu moet komen. Want vergis u niet: het B-elftal van Engeland wint niet tegen deze kleine snelheidsduivels. Dit is een ploeg die niemand mag onderschatten.

Gelukkig hebben we al de hele week het gevoel dat niemand bij de Rode Duivels deze jongens ook maar enigzins onderschat. Voor een Kagawa heeft bijvoorbeeld iedereen respect binnen de nationale ploeg. Niemand die het ook maar in zijn hoofd haalt om te denken dat dit een 'walk over' wordt.

De snelheid van de Japanse aanval is omgekeerd evenredig met hun lengte: groot versus klein. We hoeven ze niet bij stilstaande fases te vrezen, wel in de omschakeling. Daarin slaan ze hard en snel toe. Tja, geschiedkundig gezien zoals een Pearl Harbor. Dat mag deze keer niet gebeuren, er moeten tegenmaatregelen genomen worden.

Sorry Dedryck, voor ons moet Kompany spelen

Daarom zouden wij Vincent Kompany in het hart van de verdediging zetten. Ondanks zijn ouder wordende benen is hij nog steeds de snelste verdediger die we hebben. Sorry Dedryck Boyata, je hebt een heel sterk toernooi al achter de rug, maar het gaat hier over The Prince. We hebben allemaal al sarcastisch gedaan over zijn vele blessures. Maar als hij fit is... Tja, dan haalt hij dus spelers als een Aubameyang terug, de Gabonese snelheidstrein.

Voor de rest hoeft u trouwens geen veranderingen te verwachten ten opzichte van de matchen tegen Panama en Tunesië. Het worden de vertrouwde namen. De reserven hebben de A-ploeg op scherp gezet. Nu is het aan hen. Want geloof ons: dit wordt een echte test!

België \\ Japan
 
 
 
Reacties.