Straks te duur voor zijn ploeg, maar Rode Duivel heeft wel enorm veel te danken aan trainer van zijn huidige club

02 juli 2018 17:28

Zijn prestaties gingen de voorbije (WK-)periode alleen maar crescendo en dus is de kans klein dat Celtic in staat zal zijn om Dedryck Boyata te houden. De 27-jarige centrale verdediger lijkt straks onbetaalbaar voor de Schotse landskampioen.

De kans is dus groot dat Boyata straks zijn sterke prestaties zal kunnen verzilveren. En dat is behoorlijk zuur voor de Schotten uit Glasgow want de ex-speler van Manchester City heeft wel wat te danken aan zijn huidige club. En dan vooral aan trainer Brendan Rodgers. Onze centrale verdediger maakte in zijn beginperiode in Celtic Park immers geregeld concentratiefoutjes en dat leverde hem ook de nodige kritiek op. 

Lijstje afwerken

"Toen kwam Brendan Rodgers en die lijstte een aantal dingen op die ik moest doen voor ik terug in de ploeg zou komen. Je mag wel niet vergeten dat ik die blessure van het EK nog een tijdje heb meegesleurd. Vanaf september was ik min of meer klaar, maar de ploeg draaide toen, de kwalificatie voor de Champions League waren achter de rug en ik moest van de coach eerst mijn lijstje afwerken, daar tonen dat ik klaar was", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine

"Zolang die punten niet waren opgelost, zou ik niet spelen." En wat waren die zaken dan concreet? "Naar voren verdedigen, intercepterend spelen, geen passes missen, geen enkel op training zelfs. Fitness, omdat ik terugkeerde uit blessure. En concentratie. Ik lette de hele tijd op alles: mijn positie, de lijn en het spel."

Champions League \\ Celtic Glasgow \\ België \\ Japan
 
 
 
Reacties.