Zijn we met z'n allen té euforisch na fenomenale comeback Rode Duivels? "Japan heeft pijnpunten herhaaldelijk blootgelegd"

03 juli 2018 12:34

Het collectieve delirium van gisteravond was geweldig, maar nu alle euforie en uitzinnigheid zo stilaan wegvloeit en plaatsmaakt voor realisme en nuchterheid kunnen er toch serieuze vraagtekens geplaatst worden bij wat de Rode Duivels gisteren lange tijd op de mat toverden (of net niet...).

Ook Peter Vandenbempt is ondanks de geweldige en haast historische comeback allesbehalve gerustgesteld. Hij legt de vinger op de wonde: "De pijnpunten waren legio. Er was geen scherpte in het begin van de wedstrijd. Dat is vreemd als je in de achtste finales van een WK staat", klinkt het kritisch.

"Ik vond het defensieve werk in zijn globaliteit erg verontrustend. Vincent Kompany kon naar mijn mening toch niet verstoppen dat hij heel lang niet heeft gespeeld. Hij was de ene keer erg onzeker en schuchter in zijn tussenkomsten en de andere keer weer te hevig", adus Radio 1-commentator Vandenbempt bij Sporza

Problemen

"Er waren ook individuele fouten, zoals bij Jan Vertonghen bijvoorbeeld. De pijnpunten, waar specialisten twee jaar lang op gehamerd hebben met die driemansdefensie en de enkele flanken, hebben de Japanners herhaaldelijk blootgelegd", klinkt het verontrust. 

"We hebben altijd gezegd dat het systeem van Roberto Martínez problemen kan opleveren tegen een sterkere opponent. Wel, het heeft nu al problemen opgeleverd tegen toch niet bepaald de sterkste ploeg op het WK", concludeert Vandenbempt.

België \\ Japan
 
 
 
Reacties.