Courtois legt zijn wel héél snelle denken uit: "Daarom gaf ik de bal niet mee met Eden"

03 juli 2018 06:00

Thibaut Courtois bezorgde iedereen bijna een hartaanval met zijn slipper in de eerste helft, maar maakte dat goed door de counter te lanceren die ons de overwinning opbracht. En eigenlijk zijn beiden aan elkaar gelinkt...

Het stond 2-2 en we dachten op weg te zijn naar verlengingen. Maar de Japanners staken een handje toe. "Ik was verrast dat ze nog vol voor de zege gingen in die laatste momenten", gaf Courtois toe. "Ze dachten waarschijnlijk alles of niks te spelen op die corner."

"Maar ik denk dat het één van mijn grootste kwaliteiten is om die te plukken. Ik denk dat er niet veel keepers zijn die dat zo kunnen en dan de tegenaanval kunnen lanceren. Ik zag Kevin vertrekken en wist dat ik die bal moest meegeven. Ik had ook aan Eden kunnen geven, maar dan was het 3 tegen 3. Als ik met Kevin meegaf moesten ze keuzes maken", legt Courtois zijn snelle denken uit.

Te snel denken

Maar zo snel denken kan ook voor problemen zorgen. "Die bal die ik in de eerste helft door mijn benen liet glippen, dat kwam daardoor. Ik was al met de volgende fase bezig en liep de bal bijna voorbij."

België \\ Japan
 
 
 
Reacties.