Nederlandse coach kon niet trotser zijn over knalpartij van Chadli: "Bij die goal sprong ik op van de bank"

04 juli 2018 08:48

Nacer Chadli weet nu hoe het voelt om zijn land in een delirium te brengen. Heel België sprong recht in de 94ste minuut van België-Japan en zelfs in Nederland keken ze met open mond. "Ik voel me trots", aldus zijn ex-coach John van den Brom.

Van den Brom coachte Chadli tussen 2007 en 2010 bij het Nederlandse AGOVV. "Bij die goal sprong ik op van de bank", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Bij 0-2 schrok ik: het zal toch niet waar zijn dat ze er met zo'n goeie ploeg uit gaan? Maar dan kwamen die laatste seconden, met de beslissende goal van Nacer."

Ik heb toch veel jongens getraind die het achteraf gemaakt hebben. Daar ben ik echt wel trots op               - John van den Brom

"In de eerste plaats een heel mooi moment voor hem, maar het doet me wel wat dat een jongen met wie ik gewerkt heb zoiets voor mekaar krijgt. Ik heb toch veel jongens getraind die het achteraf gemaakt hebben. Daar ben ik echt wel trots op", zegt van den Brom. "Maar ik ben vooral blij voor Nacer zelf. Na het rotseizoen dat hij gekend heeft bij zijn club, moet dit hem veel voldoening geven."

Na zo'n invalbeurt leeft ook wel het idee dat Chadli misschien wel een basisplaats moet krijgen in de kwartfinale. "Dat zijn keuzes die je aan de bondscoach moet laten, maar ik zou het team toch wel wat aanpassen tegen Brazilië", aldus van den Brom.

België \\ Japan
 
 
 
Reacties.