Spaanse bondsvoorzitter wil nieuwe bondscoach onder specifieke voorwaarde en komt uit bij... Roberto Martinez

05 juli 2018 13:26

Roberto Martinez kan na vier WK-overwinningen op rij écht bevestigen tegen Brazilië. Toch is het niet geheel zeker dat hij na het Wereldkampioenschap nog bondscoach van België blijft, want de Spanjaard kan namelijk aan de slag in zijn thuisland.

Spanje zit zonder bondscoach, nadat Julen Lopetegui daags voor de start van het WK ontslagen werd voor zijn akkoord met Real Madrid. Fernando Hierro nam over, maar dat was sowieso slechts een tijdelijke oplossing.

Bondsvoorzitter Luis Rubiales is nu uitgekomen bij niemand minder dan Roberto Martinez, klinkt het in The Sun. Hij heeft nog geen contact opgenomen, maar zou dat wel doen eens het WK erop zit voor België.

Geen Real of Barça

De grootste reden dat Martinez in de picture komt is de rivaliteit tussen Barcelona en Real Madrid. Luis Enrique, Michel en Quique Sanchez Flores zijn eveneens kanshebbers voor de positie, maar zij hebben allemaal een verleden bij één van die clubs en dat wil de bondsvoorzitter net vermijden. 

De contractverlenging van Martinez als Belgisch bondscoach vormt uiteraard wel een struikelblok. Vlak voor de start van het WK tekende hij bij tot 2020.

Alexandre Fiammetti

België \\ Spanje
 
 
Reacties.