Buitenlandse pers lyrisch over de stunt van de Rode Duivels: "SeleCiao" en "La fête des voisins"

07 juli 2018 12:59

De glansprestatie van de Rode Duivels werd zaterdag in de buitenlandse kranten druk bejubeld. Het gebeurt niet elke dag dat het kleine België een grootmacht als Brazilië uit het WK knikkert.

"SeleCiao" is de veelzeggende kop in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. "De Bruyne top, Neymar flop. De Bruyne was bevrijd in zijn hogere rol, terwijl Neymar zich enkel liet opmerken door een fopduik. Dit was een sensationele uitschakeling van Brazilië."

Ook in Engeland, waar de meeste Rode Duivels actief zijn, is men diep onder de indruk van de Belgen. "Bye Bye Brazilië", klinkt het in The Daily Mail. "Straf hoe een land van slechts 11 miljoen inwoners erin slaagde om met technisch en tactisch vernuft een land met 207 miljoen inwoners te kloppen. Brazilië vond gewoon geen antwoord op het indrukwekkende countervoetbal."

"Het is nu of nooit voor deze gouden generatie", vinden onze noorderburen van het Algemeen Dagblad. "Wie de topfavoriet uit het toernooi kan knikkeren, hoeft voor niemand bang te zijn, al wordt Frankrijk een loodzware opponent."

Les Bleus kwalificeerden zich vrijdag makkelijk ten koste van Uruguay. "La fête des voisins" ofwel het "burenfeest" kan beginnen, schrijft L'Équipe. "België leverde tegen Brazilië zijn grootste prestatie uit de geschiedenis af. Met dank aan de titanenwedstrijd van Thibaut Courtois. Nu wacht de reusachtige buur."

Diederik Geypen

België \\ Brazilië
 
 
Reacties.