Anderlecht klopt PSV, maar Vanhaezebrouck niet helemaal tevreden: "Gaven veel te veel grote kansen weg"

07 juli 2018 20:32

Hein Vanhaezebrouck zag acht doelpunten in de oefenwedstrijd tussen zijn Anderlecht en PSV. Met het offensieve mocht hij dus tevreden zijn, maar achterin stond de deur te vaak open.

"Tevreden? Het resultaat is niet zo belangrijk, maar wel wat we brengen", aldus Hein Vanhaezebrouck na de met 5-3 gewonnen oefenwedstrijd tegen PSV. "Ik heb goeie dingen gezien en minder goeie dingen, ik kan niet over alles tevreden zijn, maar er zaten goeie elementen in." Offensief liep het wel, maar paars-wit gaf vooral heel wat kansen weg. "We gaven de doelpunten te makkelijk weg en PSV kreeg nog wel meer kansen van ons. We gaven wel 5-6 grote kansen weg, dat is teveel."

We willen vanaf nu meer naar een team toewerken -Hein Vanhaezebrouck

Anderlecht zit al  aan de derde week van de voorbereiding, de vorm en fitheid zouden er dus stilaan moeten komen. "We zitten in week drie, dus gaan we de speelminuten wat opdrijven. Vandaag hebben de meesten zeventig minuten gespeeld, gisteren (tegen Roeselare) ook."

Er komen dus nog wat oefenmatchen aan. "We mikken op minstens twee wedstrijden per week en gaan naar een team toewerken. Pas op, iedereen gaat nog steeds spelen, maar we willen er een ploeg van maken." Vanaf volgende week zal duidelijk zijn wie al wat meer in de plannen van de coach past en wie nog een tandje moet bijsteken.

Sander De Graeve

Anderlecht \\ PSV
 
 
Reacties.