Competitiestart nadert met rasse schreden: het huiswerk van zes ploegen die (mogen) dromen van PO1 onder de loep


Foto: © photonews 10 juli 2018 19:58

Met de competitiestart die alsmaar dichterbij komt, krijgen de spelerskernen van onze 16 eersteklassers alsmaar meer vorm. En de ploegen die dromen van play-off 1 hebben al flink wat huiswerk afgehaspeld. Rest de vraag: zijn ze sterk genoeg om aan het einde van de reguliere rit in de top-6 te staan?

Wij zien naast de traditionele G5 - bestaande uit Anderlecht, Club Brugge, Standard, AA Gent en KRC Genk - zes teams die hun zinnen mogen zetten op play-off 1. En die ploegen wisten al enkele mooie transfers te realiseren die de fans ongetwijfeld doen dromen van 10 finales in de lente van 2019:

Charleroi 

Met een topcoach als Felice Mazzu aan het roer zijn De Zebra's​ - ook op basis van de resultaten van de voorbije jaren - misschien wel opnieuw de grootste kandidaat om play-off 1 te halen. Zeker nu verloren zoon Jérémy Perbet weer thuis is. En een ervaren killer in de zestien kan vaak het verschil maken tussen de (grijze) middenmoot en een plaatsje in de top van het klassement.  

Antwerp 

Op de Bosuil blijft het voorlopig relatief rustig op transfervlak, wat een contrast met vorig jaar. Meest in het oog springende nieuwkomers zijn aanvaller Jonathan Bolingi, die overkwam van Moeskroen, en doelman Jens Teunckens van Club Brugge. Dat Aurélio Buta, Ivo Rodrigues en Sambou Yatabaré aan boord blijven, is alvast een serieuze boost. En er zal zeker nog wat komen, wees gerust...

Zulte Waregem

Essevee is niet actief, maar hyperactief bezig met het binnenhalen van serieuze versterkingen. Het lijstje oogt niet alleen kwantitatief, maar ook kwalitatief al behoorlijk impressionant met op kop de komst van oude krijger Thomas Buffel (37) en de dribbelvaardige winger Theo Bongonda. Kwamen nog naar de Gaverbeek: Tardieu, Demir, Bürki, Nissilä, Björdal, Soisalo en Faik. 

Kortrijk

Trainer Glen De Boeck trok al aan de alarmbel: met zijn huidige - flink afgeroomde - spelersgroep kan hij in eerste klasse niks aanvangen. Er moet dan ook flink wat kwaliteit bijkomen en intussen tikt de tijd ongenadig in het nadeel van De Kerels. Vandaag kwam er echter positief nieuws want de pijlsnelle Imoh Ezekiel - toch geen kleine garnaal - zou naar het Guldensporenstadion trekken. 

STVV

De nieuwe Japanse bazen zijn razend ambitieus en willen met nieuwe coach Marc Brys meteen play-off 1 halen. Werden intussen al naar Stayen gehaald: Samy Mmaee, Elton Acolatse - definitief overgenomen van Club Brugge - Alexandre De Bruyn, Thallyson en Duckens Nazon. Daar mag toch nog wat bij denken wij dan, al lijkt extra personeel slechts een kwestie van tijd. 

KV Oostende

Aan zee werd het geweer serieus van schouder veranderd. Met Hugo Broos als sportieve baas en Gert Verheyen als T1 zet KVO volop in op jonge talenten. Wat niet wegneemt dat er in het tijdperk na Marc Coucke nog altijd ambitie is, de top-6 moet kunnen. Het lijstje nieuwkomers oogt intussen alvast mooi: Ondoa, Faes, Marquet,  Boonen, Milovic, Guri en Sakala. 

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Sint-Truiden \\ Zulte Waregem \\ KV Oostende \\ KV Kortrijk
 
 
 
Reacties.