Van Puyvelde: "Alles wat België niét was, is hier in één keer van tafel geveegd", Verhaeghe geeft de verklaring achter het WK-succes

12 juli 2018 08:50

De Rode Duivels en iedereen die achter de schermen meewerkte mag reeds terugblikken op een geslaagde WK-campagne. Bondsleden Bart Verhaeghe en Chris Van Puyvelde weten maar al te goed dat de voorbije maand het beeld van de kleine Belgjes veranderd heeft.

"Ik denk niet dat wij tenvolle beseffen wat de ploeg, de staf... op dit toernooi heeft gerealiseerd", begint Van Puyvelde in HLN. "Alles wat België niét was - en ik ga daar niet verder op in -, is hier door het voetbal in één keer van tafel geveegd. De hele wereld weet nu: 'Hey, België stelt wel degelijk iets voor.'"

Het kleine landje is nu een groot voetballand geworden in de ogen van de wereld. "Als je de nationale ploeg met één ding niét meer kunt associëren, is het wel het imago van 'underdogs'. Weg ermee!"

"Tuurlijk is imago belangrijk. Ik ben overtuigd dat wij de plaats kunnen pakken die Nederland twintig jaar lang heeft ingenomen in het internationale voetbal", repliceert Verhaeghe, die er meteen een mogelijke verklaring aanbindt.

"Maar, en ik wil voorzichtig zijn in de manier waarop ik het verwoord, het is een feit dat buitenlanders blijkbaar meer kunnen halen uit het aanwezige talent", meent hij. "Wij hébben inhoudelijk uitstekende trainers in België, maar het probleem is: krijg je jouw verhaal verkocht aan déze internationale spelersgroep? Een Spanjaard (Martínez, red.), twee Britten (Jones en Evans, red.) en een Fransman (Henry, red.) wéten hoe die jongens uit de Premier League leven en denken - zij vertrekken niet van hún waarheid."

België \\ Frankrijk
 
 
 
Reacties.