Exotische vogel die in 1998 wereldkampioen werd met 'Les Bleus': "Weet je wat het verschil is tussen Frankrijk en België?"

12 juli 2018 22:47

Exact 20 jaar na de wereldtitel in eigen land kan Frankrijk zich opnieuw tot de beste nationale ploeg van de wereld kronen. Een van de mannen die die historische prestatie destijds van nabij meemaakte, is Christian Karembeu.

De ex-middenvelder van Real Madrid en de Franse nationale ploeg woonde tot zijn zeventiende in Nieuw-Caledonië, aan de andere kant van de wereld. De intussen 47-jarige Karembeu is tot op vandaag dan ook nog altijd de enige voetballer uit Oceanië die zich wereldkampioen mag noemen. 

Tweede ster

Het magische recept van toen? "Ons geheim was dat de grote spelers hun ego's aan de kant hadden gelaten. Het land en het nationale shirt komt op de eerste plaats." Anno 2018 volgt zondag misschien de tweede wereldtitel: Ik hoop echt dat jongens als Mbappé, Griezmann en Pogba ons die tweede ster kunnen bezorgen", klinkt het in Het Nieuwsblad

"Weet je wat het verschil is tussen Frankrijk en België? Qua prestaties heeft Frankrijk al meer bereikt. Twee jaar geleden stond deze groep in de finale van het EK. En we hebben al een ster op het shirt. Dat maakt een groot verschil. Zo'n ster, die is er voor altijd", besluit Karembeu. 

Glenn Bogaert

België \\ Frankrijk
 
 
Reacties.