Legt Wesley Sonck hier de vinger op de wonde? "Wij, Belgen, zijn soms veel te braaf"

12 juli 2018 14:32

Mooi was het niet, maar wel effectief, de manier waarop Frankrijk ons dinsdagavond aanpakte. Om de krappe voorsprong te verdedigen, werd alle middelen aangewend én dat mag ook en is geheel logisch volgens Wesley Sonck.

"Als coach ga je dat toch zeggen? Ik zeg dat ook tegen die gasten als het 1-0 is en op het einde van de wedstrijd: slim zijn, gooi een balletje weg. Dit hoort erbij. Of dat wedstrijdmentaliteit is? Absoluut! Er alles aan doen om te willen winnen. En dat hebben wij soms niet. Wij, Belgen, zijn soms veel te braaf", klinkt het in Villa Sporza

Jan Mulder is als voetbalromanticus een pak minder enthousiast: "Heb je Lionel Messi dat ooit zien doen? Dat etterende tijdrekken of als een onnozele hals naar een cornervlag lopen, dat hoort er niet bij!"

Ook Marc Degryse vindt het maar niks: "Ik heb eerlijk gezegd genoten van Mbappé zijn match, maar ik ben niet zo'n fan van het feit dat hij zulke dingen al doet op die leeftijd. Het hoort erbij zeker? Liever in jouw ploeg dan als tegenstander. Het is irritant, maar hij speelde geweldig en dat blijft toch hangen bij mij."  

België \\ Frankrijk
 
 
 
Reacties.