Deze Rode Duivel gelooft in de toekomst: "Er gaan nog Hazards en Witsels opstaan in België"

12 juli 2018 21:44

Een unieke kans was het, daar is iedereen het over eens. Zou België ooit nog een WK of een EK kunnen winnen? Er zullen immers wel wat spelers stoppen na dit toernooi. Thomas Meunier gelooft echter niet dat dit het einde is.

Meunier was zwaar ontgoocheld... vanuit de tribune. Al zeiden de Fransen wel dat het met Meunier moeilijker zou geweest zijn. "Kijk, ik had ook geen mirakels kunnen doen. Ik weet wel dat ik in vorm zat en groot vertrouwen had. Ik had het gevoel - samen met heel de groep - dat we Frankrijk konden kloppen. Het was een grote ontgoocheling niet te kunnen spelen. Het was de enige match die ik niet wou missen", aldus de speler van PSG.

Frankrijk speelde intelligenter dan Japan en Brazilië

Dat Frankrijk afbraakvoetbal speelde, wilde hij niet gezegd hebben. "Frankrijk speelde gewoon intelligent. Japan en Brazilië trokken massaal naar voor en liepen in het mes. De Fransen verdedigden als gekken en ja, ze wonnen tijd. Dat was misschien niet mooi en spijtig voor het toernooi, maar het is het resultaat dat telt. Frankrijk speelde intelligenter dan Japan en Brazilië."

Meunier ziet het echter niet fatalistisch in. "Binnen twee jaar is het misschien nog mogelijk, maar binnen vier jaar wordt moeilijk voor huidige groep. Maar ik ben zeker dat er nieuwe Hazards en Witsels gaan opstaan."
 

Johan Walckiers

België \\ Engeland \\ Kroatië
 
 
Reacties.