Branko Strupar tussen vreugde en verdriet: "Ik wou heel graag een finale tussen België en Kroatië"

13 juli 2018 19:33

Kroatië krijgt zondag een uitgelezen kans om WK-geschiedenis te schrijven en ook een ex-Rode Duivel zal op het puntje van zijn stoel zitten om de Balkanboys naar de zege te stuwen: Branko Strupar.

De intussen 48-jarige ex-spits werd geboren in Kroatië, maar maakte furore in ons land bij KRC Genk en liet zich naturaliseren tot Belg. Hoe beleeft hij het Kroatische WK-sprookje? 

Groot hart

"De sfeer is hier fenomenaal. Er wordt hier al gefeest sinds woensdagavond en er zal nog gefeest worden tot zondag. Dit is tot nu toe het grootste succes van de Kroatische nationale ploeg. Het is een klein land, maar wel met een heel groot hart. We hebben genoten van de prestatie van de ploeg. Kroatië staat verdiend in de finale", klinkt het bij Sporza

Een finale België-Kroatië zou natuurlijk nóg mooier geweest zijn: "Ik was de grootste fan van de Rode Duivels. Ik wilde heel graag een finale tussen België en Kroatië. Ik vond de uitschakkeling heel erg spijtig en ik was triest. Dit verdienden de Rode Duivels niet. Ik hoop nu dat jullie derde worden, dat zou het beste WK-resultaat ooit zijn. En Kroatië natuurlijk wereldkampioen", besluit Strupar. 

Glenn Bogaert

België \\ Kroatië
 
 
Reacties.