Heeft en houdt AA Gent straks een wereldkampioen in de rangen? "De voorzitter heeft me gevraagd om te blijven"

13 juli 2018 12:09

Nog één keertje stunten in de finale en er loopt mogelijk een wereldkampioen in de Jupiler Pro League. Lovre Kalinic maakt voetbalgeschiedenis mee bij Kroatië en is voorlopig nog altijd niet vertrokken bij AA Gent.

"’t Is waanzin. Ik kan moeilijk beschrijven wat we nu voelen", glundert Kalinic in Het Laatste Nieuws. "We verdienen dit. Onze sterkte is dat we voor elkaar willen sterven. We spelen met ons hart. Dan kan je blijven gaan." 

In de Arteveldestad is het vanzelfsprekend wie de finale mag winnen. Kalinic kreeg van het thuisfront al veel gelukswensen. "Ze leven mee, ja. Onder meer de coach en Francky feliciteerden me met onze finaleplaats. Spelers sms’en ook: ‘Let’s go, Croatia’. En toen we tegen Denemarken speelden in de achtste finale belde de voorzitter (Ivan De Witte, red.) me. De president wil me nog een jaar houden."

Opvallend, want voor het WK was de doelman een transfer naar het buitenland beloofd. "Klopt. Ach, we zien wel na het WK – ik ben nu niet bezig met een transfer. Mijn focus ligt op dit moment op de wereldbeker. Dat heb ik ook aan de voorzitter en het bestuur van Gent gezegd."

"Ik wil trouwens niets overhaast beslissen. Voel ik me klaar voor een stap hogerop? Ja. Ik denk dat ik meekan in Engeland", aldus Kalinic, die zijn opties vooralsnog open houdt.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Kroatië
 
 
Reacties.