Southgate erkent zijn meerdere, maar klinkt toch voldaan: "België heeft gewoon een betere ploeg dan wij"

14 juli 2018 21:24

De Rode Duivels gaan naar huis met een bronzen medaille om de nek, terwijl de Engelsen met lege handen achterblijven. Toch zijn The Three Lions met een vierde plaats verder geraakt dan verwacht en dus mogen ook zij erg tevreden zijn over hun WK.

Southgate wond er geen doekjes om. "België heeft gewoon een betere ploeg dan wij", zei hij op de persbabbel. "Wij hadden een dag minder om ons voor te bereiden en uit te rusten en dit was gewoon een wedstrijd te veel voor ons."

"België is een topteam en zal het gevoel hebben dat ze verder hadden moeten komen dan de derde plek", gaat Southgate verder. "We hebben ze in de tweede helft nog wel wat problemen bezorgd, maar België heeft spelers van het allerhoogste niveau in het veld lopen. Zij zitten op hun top, terwijl wij nog niet eens bij ónze top in de buurt zitten. Dat wisten we dit hele toernooi al."

Ik had niet meer van deze groep kunnen vragen - Gareth Southgate

Ondanks een verlies als afsluiter mag Engeland erg tevreden zijn. "We hebben goed partij geboden en zijn waarschijnlijk hoger geëindigd dan waar we als ploeg eigenlijk staan. De spelers verdienen alle complimenten die ze thuis in Engeland zullen krijgen. Ik had niet meer van deze groep kunnen vragen."

Yannick Lambrecht

België \\ Engeland
 
 
Reacties.