Wat als deze Meunier had gespeeld tegen Frankrijk? "We hebben onze eigen geschiedenis geschreven"

14 juli 2018 21:06

Wat als... We hebben de vraag nog nooit meer gesteld als na de match tegen Engeland. Wat als deze Thomas Meunier op het veld had gestaan tegen Frankrijk? Met zijn rushes en infiltraties bezorgde hij de Engelse verdediging een bijzonder moeilijke avond.

Meunier opende de score na een perfecte counter en had zelfs nog een mooiere kunnen maken indien Pickford niet had beslist zijn beste save van het toernooi boven te halen. "Wat ik voelde bij mijn goal? Niets speciaals. Ik was heel blij natuurlijk, maar niet omdat ik scoorde op een WK."

"Dat was geen obsessie. Die derde plaats was het belangrijkste. Die bal die Pickford pakte? Tja, het zou een mooie geweest zijn, maar ik ben het gewend om mooie goals te scoren", lachte hij nog.  

Voor de rechtsachter was het dan ook een geslaagd toernooi. "Het was mijn eerste WK en het resultaat was schitterend. Die eliminatie? Dat is vergeten. Het verleden is het verleden, we moeten naar de toekomst kijken. We hebben onze eigen geschiedenis geschreven na dat WK in 1986. De mensen zullen ons herinneren. Dat het hele land achter ons stond, is de mooiste beloning."

En nu vakantie, na één laatste opdracht. Al is dat geen opdracht voor Meunier. "Ik heb zin om te gaan feesten op de Grote Markt in Brussel, dat wordt een speciaal moment."

Johan Walckiers

België \\ Engeland
 
 
Reacties.