Vince The Prince met een bronzen medaille rond zijn nek: "Voor ik een prijs pak, moet ik meestal een berg beklimmen"

14 juli 2018 22:01

Meer dan waarschijnlijk heeft Vincent Kompany tegen Engeland zijn laatste WK-wedstrijd gespeeld. Er zal misschien altijd een beetje een 'wat als'-gevoel blijven, maar Prince, u heeft het geweldig gedaan. U was de leider van de beste generatie ooit.

"We waren enorm ontgoocheld na de match tegen Frankrijk. Onze taak, ons doel was om deze derde plaats te pakken", vertelt Kompany met een bronzen medaille om zijn nek. "Ik ben trots op deze prestatie. Het was een kwestie van details om wereldkampioen te worden. We hebben alles gegeven. We mogen niet te lang blijven hangen bij die verlieswedstrijd tegen Frankrijk."

Het was een kwestie van details om wereldkampioen te worden - Vincent Kompany

Dat is inderdaad niet nodig, want het is zo al onwaarschijnlijk straf wat deze generatie Rode Duivels voor elkaar heeft gekregen. "We zijn ambitieus geweest. We moeten geen slecht gevoel hebben. Wij hebben onze taak gedaan als je ziet hoeveel grote ploegen er al vrij vroeg in het toernooi uitlagen", weet Kompany.

"Of ik tevreden ben over mezelf? Wat denk je zelf? Het is mijn ingesteldheid om terug te knokken na een blessure. Voor ik een prijs pak, moet ik meestal een berg beklimmen. Ik ben het gewend."

Redactie

België \\ Engeland
 
 
Reacties.