Hij wordt niet zomaar de toekomst van het Belgisch voetbal genoemd: "Ik verstop mijn ambities niet, binnen twee jaar wil ik een nog grotere rol"

14 juli 2018 21:42

Youri Tielemans heeft lak aan praatjes en artikels. Hij weet al jaren waar hij naartoe wil met zijn carrière. En niet enkel op clubniveau. Dit WK ging hij mee om ervaring op te doen en daar kreeg hij meer van dan hij eerst verwachtte.

Roberto Martinez noemde Tielemans de toekomst van het Belgische voetbal. Mooie woorden, maar daar had hij nu niets aan. "Ik kan nu al iets bijbrengen, niet enkel in de toekomst", zei hij op zijn eerste persconferentie. Woorden die Martinez aanstonden en die Tielemans ook staafde met uitstekende trainingen.

En daardoor kreeg hij ineens de voorkeur op Dembélé in de laatste twee matchen. "Ik heb veel meer gespeeld dan ik verwachtte ja", knikte Tielemans. "Maar ik heb de coach ook kunnen overtuigen denk ik dan. Ik stond klaar als hij me nodig had en heb hem niet ontgoocheld. Heel de ploeg was trouwens klaar."

Ik hoop tegen het EK basisspeler te zijn. Dat is mijn doel

Tegen Engeland toonde hij in de eerste helft wat een meerwaarde hij nu inderdaad al is. "Ik denk dat ik het wel getoond heb. Ik hoop zo te kunnen blijven vooruitgaan. Het EK? Daar willen we de ambities die we nu al hadden kracht bijzetten. Ik hoop tegen dan basisspeler te zijn. Dat is mijn doel. Ik verstop mijn ambities niet."

Johan Walckiers

Anderlecht \\ België \\ Engeland
 
 
Reacties.