Analisten zijn het grotendeels eens over beste Duivel van het WK, maar pleiten toch voor opvallende outsider

15 juli 2018 12:14

Wie is jouw Rode Duivel van het toernooi? Na zo'n prachtige prestatie is er alleszins keuze genoeg. In principe is Eden Hazard de favoriet om zelfs de Golden Ball mee naar huis te nemen, al zijn er nog Belgen die zich in de kijker gespeeld hebben.

"Als je ziet wat voor voetbal Hazard heeft gebracht op dit WK, moet hij zo snel mogelijk weg bij Chelsea", zei Wesley Sonck op Sporza. "Zijn aanname, het wegdraaien, die wendbaarheid, het is een wervelwind bij momenten. Het lijkt allemaal zo makkelijk, maar dat is het niet. Het is onwaarschijnlijk. "Dit toernooi heb ik hem zien spelen zoals ik hem nog nooit heb zien spelen. Hij was echt de beste speler."

Als ze Hazard niet verkiezen tot beste speler op het WK, scheelt er toch iets in de hoofden van diegenen die het beslissen - Wesley Sonck

Wim De Coninck vindt dat ook, maar vreest dat er 'iets zal schelen in de hoofden van degenen die beslissen. "Hazard was de beste speler van het toernooi. Hij zou het verdienen om Speler van het Toernooi te zijn, maar ik vrees ervoor. Kylian Mbappé en Luka Modric staan in de finale, dus het wordt moeilijk."

Meunier

De outsider die hier en daar wel genoemd wordt is degene die ontbrak in de halve finale, Thomas Meunier. "Hij was gisteren de beste Rode Duivel en ook de meest gretige en frisse. Een Meunier zoals we hem gisteren aan het werk zagen zou tegen de Fransen ook het verschil hebben kunnen maken", zei De Coninck al in zijn analyse.

Voor Jan Mulder is hij zelfs de beste van allemaal. "Thomas Meunier is dé speler van het toernooi bij de Rode Duivels. Jullie zeiden toch dat hij gemist werd tegen Frankrijk? Wel, hij is de missing link voor deze ploeg. En eigenlijk is hij dus de speler van het toernooi."

Yannick Lambrecht

België \\ Engeland
 
 
Reacties.