20 jaar na WK-winst in eigen land doet Frankrijk het opnieuw: "Sommigen zijn wereldkampioen op hun 19.. Dat is al even geleden"

15 juli 2018 20:39

Frankrijk is wereldkampioen. Het was niet altijd het mooiste voetbal, maar dat kan de Fransen wellicht gestolen worden. Didier Deschamps was een tevreden man, zeker door de prestatie van zijn jonge team.

Frankrijk was de tweede jongste ploeg van de 32 ploegen op dit WK. "Het is zo mooi, zo prachtig voor deze jonge generatie spelers", vertelde de Franse selectieheer voor de camera's. "Sommigen zijn wereldkampioen op hun 19 jaar. Dat is nog al gebeurd, maar dat is toch al even geleden."

'Kwaliteiten getoond'

Deschamps, die 20 jaar geleden als speler het WK won, wist dat het bij zijn ploeg niet helemaal super was in de finale. "Vandaag hebben we niet echt een heel goede match gespeeld. Maar we hebben onze kwaliteiten getoond en toch vier keer gescoord. Dit is verdiend."

Ook aanvaller Antoine Griezmann was in de wolken. "We zijn voorzichtig begonnen, maar dit is natuurlijk de finale", aldus de aanvaller van Atlético Madrid. "Op de tegenaanval hebben we het verschil gemaakt."

Bart Ver Elst

Frankrijk \\ Kroatië
 
 
Reacties.