De dodelijkste counterploeg ter wereld: dankzij De Bruyne, Hazard en twee verrassende pionnen

15 juli 2018 10:27

De Rode Duivels hebben gisteren nog eens een masterclass counteren gegeven. De twee doelpunten - het hadden er drie kunnen zijn - vielen uit een tegenaanval uit het boekje. En daar hebben we de perfecte spelers voor.

We gaan België geen counterploeg noemen, maar toch... Het is één van de belangrijkste wapens van de Rode Duivels. Kijk naar de match tegen Japan. Die tegenaanval in de laatste minuut was er één om van te smullen. In tien seconden van bij Courtois tot bij Chadli. 

Die laatste is één van de verrassende pionnen in het arsenaal dat gebruikt wordt. Voor het WK afgeschilderd als een overbodige geselecteerde, want amper gespeeld. Tijdens het WK gegroeid en quasi onmisbaar geworden. Die eerste goal? Daar heeft hij een hoofd en een voet in. "Ik win het kopduel en loop door en krijg de bal van Romelu. En dan kan ik voorzetten." De rest is geschiedenis...

Ja, De Bruyne is de regisseur van quasi elke tegenaanval, Hazard is één van de dankbare aanspeelpunten voor hem... Maar daarnaast... Die twee wingbacks jongens. Want wat Chadli doet aan de linkerkant, doet Meunier aan de rechterkant. Die counter tegen Japan? Ja, dat was weeral Meunier die voorzette. 

Die twee jongens hebben het volume - sorry Carrasco - om heel die flank te bestrijken. En om België één van zijn gevaarlijkste wapens optimaal te laten benutten. We schreven het al: met Meunier was het een héél andere zaak geweest tegen Frankrijk. Ook wat spijtig, want hij had tegen Tunesië altijd zijn tweede geel moeten pakken. Dat is ook een leerproces.

Maar het is dus iets waar we in de toekomst op kunnen terugvallen. Laat ons maar wat spelen met de tegenstand. We hoeven een match niet te domineren. Eén keer de bal aan De Bruyne, die voor zichzelf wel de ruimte vindt en drie of vier (laat ons Lukaku niet vergeten) lopende mensen voor hem... 't Is quasi een garantie op succes.

Redactie

België \\ Engeland
 
 
Reacties.