WK-slotdag: pakt favoriet Frankrijk een tweede wereldtitel of speelt underdog Kroatië het ondenkbare klaar?

15 juli 2018 09:15

Een maand voetbalplezier bereikt zondagavond zijn hoogtepunt met de grote finale. Frankrijk is de grote favoriet voor eindwinst, maar outsider Kroatië heeft de hele wereld achter zich. In welke volgorde zullen zij op het podium naast onze Rode Duivels staan?

Exact twintig jaar na de WK-winst in eigen land kan de huidige generatie van Les Bleus opnieuw voor totale glorie zorgen. De meest attractieve ploeg is het zeker niet, maar ze krijgen de klus telkens wel klaar. De groepsfase was geen enkel probleem en daarna moesten opeenvolgend Argentinië, Uruguay en uiteraard België voor de bijl. Ja, die halve finale zal nog even blijven pikken. Wat als…

Al zal iedere neutrale voetballiefhebber stiekem hopen op een stunt van de Kroaten. Hun parcours naar de finale kan bijna niet dramatischer geweest zijn, want de drie knock-outmatchen gingen allemaal naar verlengingen. Met penaltyheld Subasic geraakten de picknickhemden voorbij Denemarken en Rusland, Mandzukic bracht zijn land hier met de verlossende goal tegen Engeland. De vraag is dan wel hoe fit iedereen nog aan de aftrap komt na zo’n marathon.

Hoe dan ook hebben de Kroaten hun beste prestatie ooit al klaargespeeld door de sterrenploeg van 1998, toen derde, voorbij te steken. Maken ze het helemaal af door straks de wereldbeker omhoog te steken? Volg alle actie live vanaf 17 uur!

Yannick Lambrecht

Frankrijk \\ Kroatië
 
 
Reacties.