Eden Hazard was niet alleen een streling voor het oog, de uitblinker imponeert ook in de WK-statistieken

15 juli 2018 11:14

De bronzen medaille van de Rode Duivels is de kers op een heerlijke taart. België was in de ogen van bijna de hele wereld de beste ploeg en stelde bovendien nog een hoop records bij, met kapitein Eden Hazard - wie anders? - op kop.

Op een heleboel vlakken was Hazard de allerbeste Duivel van het WK, vooral als het over dribbels en kansen creëren gaat. Kijk maar eens met open mond naar deze cijfers. (Noot: er is onduidelijkheid over het aantal assists, die gaan van twee tot drie tot vier).

Op dit WK is Hazard ook de gedeelde meest productieve Belgische speler ooit geworden. Voor het eerst sinds Jan Ceulemans in 1986 kon iemand voor zeven doelpunten zorgen.

Hazard geraakt ook in de top vijf van meest gecreëerde kansen. Van de Belgen doet enkel De Bruyne beter, op nummer één staat verrassend genoeg Engelsman Trippier.

Ten slotte zijn specialiteit: dribbelen. In de WK-geschiedenis waren er slechts drie spelers die meer geslaagde dribbels hadden dan Hazard op deze editie. Dat waren Maradona, Jairzinho en Messi.

Redactie

België \\ Engeland
 
 
Reacties.