Daar zijn de wereldkampioenen! Franse helden weer thuis en het belooft nog een memorabele (feest)avond te worden

16 juli 2018 18:07

Niet alleen de Kroaten vieren vandaag feest, ook in Frankrijk is het van dat. De spelers die gisteren in Moskou de tweede wereldtitel uit de geschiedenis veroverden, zijn omstreeks 17 uur geland in Parijs en maken zich op voor een lange feestavond. Of moeten we zeggen: feestnacht?

Doelman Hugo Lloris was de eerste die het vliegtuig mocht verlaten en met de wereldbeker in de handen de Franse bodem mocht betreden. In zijn zog volgde de rest van de spelerselectie en uiteraard ook bondscoach Didier Deschamps. Laura Flessel, de Franse minister van Sport, zorgde voor de obligate felicitaties er stond ook prompt een podium klaar voor een mooi teamkiekje. 



De wereldkampioenen zakten vervolgens van de Parijse luchthaven Charles de Gaulle af naar de wereldberoemde Champs-Élysées, waar hen een bijzonder warme en hartelijke ontvangst wacht. Tienduizenden enthousiaste fans zijn alvast op post om de grote terugkeer van dichtbij mee te maken. Antoine Griezmann, Kylian Mbappé en co zullen door president Emmanuel Macron ook nog plechtig onvangen worden in het Élysée.



Alle spelers van de nationale ploeg zullen bekroond worden met de zogenaamde Légion d’honneur, zeg maar de hoogste Franse onderscheiding die je kan krijgen. Een eer die destijds ook de wereldkampioenen van 1998 te beurt viel. De overhandiging zal wel pas binnen een paar maanden plaatsvinden. Eerst en vooral nu genieten van het feest in Parijs, het wordt nog een zwoele zomeravond.


Glenn Bogaert

Frankrijk
 
 
Reacties.