Kroatië mag zich wel degelijk benadeeld voelen door arbitrage en Belgische ex-scheidsrechter legt uit waarom

16 juli 2018 12:52

De spelers en fans van Kroatië zullen gisteren niet echt goed geslapen hebben. De 4-2 nederlaag tegen Frankrijk kwam hard aan, niet in het minst omdat de eerste twee doelpunten in de WK-finale van dubieus allooi waren. Vooral de penalty die voor de 2-1 zorgde, deed flink wat stof opwaaien.

HIER kon u al meer lezen over de twee veelbesproken fases die zich afspeelden in de eerste helft van de eindstrijd en ook ex-ref Serge Gumienny heeft zo zijn mening over de handsbal van Ivan Perisic die tot de 2-1 van Antoine Griezmann  leidde: "Man, man, man, dit was moeilijk! Ik kan echt niet zeggen of die handsbal van Perisic een strafschop was. Onmogelijk uit te maken of hij die armbeweging vrijwillig maakte", klinkt het in Het Nieuwsblad.  

"Wat tegen hem pleit: het zag er een wat onnatuurlijke beweging uit. Wat vóór hem pleit: als het geen kopbal, maar een schot was van zo dichtbij, zegt men altijd dat het om een aangeschoten bal gaat. Van de 100 mensen zeggen er 50 wél en 50 géén strafschop. En dus was het langs geen kanten een clear error. En dus ging de VAR in de fout want die mag alleen tussenkomen bij een clear error."

Glenn Bogaert

Frankrijk \\ Kroatië
 
 
Reacties.