Na de Belgen spuwen nu ook Kroaten hun gal over manier van spelen Frankrijk: "Ze speelden geen voetbal"

16 juli 2018 13:30

En of ze bij Kroatië ontgoocheld waren na de verloren WK-finale. Vier doelpunten slikken, is hoe dan ook niet leuk en al zeker niet als je beter verdient. Dejan Lovren uitte na afloop dan ook zijn frustraties.

De beenharde verdediger van Liverpool is, net als Thibaut Courtois en Eden Hazard na afloop van onze halve finale tegen Frankrijk, niet mals voor Les Bleus: "We waren vandaag gewoon de betere ploeg en ook over het hele toernooi bekeken waren we beter dan de Fransen. Ze hebben niet gevoetbald, ze wachtten gewoon af en sloegen dan toe." 

Veel beter gespeeld

Geen aantrekkelijke spelopvatting, maar wel een doeltreffende: "Ze hadden een bepaalde tactiek en die moet je als tegenstander respecteren. Ze hebben in alle matchen op deze manier gespeeld. Ik ben ontgoocheld omdat we verloren hebben, maar vooral ook omdat we veel beter gespeeld hebben dan Frankrijk", meent een zelfbewuste Lovren.

En ook het optreden van de arbitrage zat de 29-jarige Kroaat hoog: "Ik was ervan overtuigd dat hij geen penalty zou fluiten. Mijn ploegmaat (Ivan Perisic, red.) had niet eens de tijd om te reageren, dat is ook onmogelijk als je je zo dicht bij de bal bevindt", aldus de defensieve schakel die in Engeland actief is.  

"Het was een cruciale fase in de match. Het systeem van de VAR moet verbeterd worden. De ene keer is het penalty en de andere keer niet. Ik begrijp er niks van. Volgens heel veel mensen was het geen strafschop, niemand snapt de regels."

Glenn Bogaert

Frankrijk \\ Kroatië
 
 
Reacties.