Verguisde Argentijn klapt uit de biecht: "Messi en ik hadden een fysieke confrontatie, ze moesten ons uit elkaar halen"

16 juli 2018 15:26

In Argentinië zijn ze het WK-trauma nog volop aan het verwerken. Lionel Messi en co gingen er al in de achtste finales uit tegen de latere wereldkampioen Frankrijk en ook in de groepsfase was het met de hakken over de spreekwoordelijke sloot. En ja, Messi is toch weer de gebeten hond...

De Argentijnse pers is zoals gewoonlijk erg gefocust op de prestaties (of het gebrek eraan...) van de absolute sterspeler van La Albiceleste en ook nu wordt er fel ingezoomd op de impact van de aanvaller van FC Barcelona op de nationale ploeg van Argentinië. En zo komen er al eens kleedkamerverhalen op de straatstenen terecht. 

Over de schreef

Nicolás Burdisso is de man die in Telefe geen al te fraaie anekdote oprakelt. Een die dateert van de Copa América van 2011: "Messi en ik hadden destijds een fysieke confrontatie. Volgens mij ben ik ook niet de enige die ooit tegen hem geroepen heeft. We gingen echter over de schreef", herinnert de 37-jarige ex-verdediger van Inter en AS Roma zich nog. 

"We hadden op het veld al een discussie omdat hij de bal wilde krijgen. Hij werd kwaad en toen we naar de kleedkamer liepen en ik zag hem op mij afkomen. Ik wachtte hem op en ze hebben ons uit elkaar moeten halen", getuigt de 49-voudige international. Ach, die dingen gebeuren nu eenmaal in een kleedkamer en in de voetbalwereld. Lionel heeft een sterke persoonlijkheid en dat geldt ook voor mij. Het is gelukkig allemaal in orde gekomen."

Glenn Bogaert

La Liga \\ Barcelona \\ Argentinië
 
 
Reacties.