Arsène Wenger lucht zijn hart na afscheid bij Arsenal en doet uitspraak die we niet van hem verwacht hadden

17 juli 2018 22:57

Ze zijn uiterst zeldzaam geworden, de trainers die jaren bij dezelfde club aan de slag blijven. Het schoolvoorbeeld van een honkvaste coach is natuurlijk Arsène Wenger. Of beter gezegd was: want de 68-jarige Fransman nam na afloop van het voorbije seizoen afscheid van zijn Arsenal.

22 jaar deelde hij de lakens uit op de bank bij The Gunners, in het voetbal is dat werkelijk een eeuwigheid. Ergens spijt van, Arsène? Ja dus, zo blijkt: "De grootste vergissing uit mijn carrière is misschien dat ik al die tijd bij dezelfde club ben gebleven", klinkt het compleet verrassend bij het Franse RTL

"Ik ben dol op nieuwe uitdagingen en verandering, maar ik was een beetje de gevangene van mij eigen uitdagingen. Ik betreur het nu dat ik zoveel heb opgeofferd omdat ik besef dat ik mijn naasten heb gekwetst", aldus Wenger. "Ik heb heel wat mensen verwaarloosd en dan heb ik het ook over familie en vrienden." 

Thierry Henry

Bij Arsenal had Le Professeur ook zijn landgenoot Thierry Henry, de T3 van onze Rode Duivels onder zijn hoede. Die heeft de ambitie om hoofdcoach te worden, iets voor hem? "Thierry en ook Patrick Vieira hebben alle capaciteiten om trainer te worden. Ze zijn verstandig, kennen iets van voetbal en beschikken over de juiste vaardigheden."

Toch één uitdrukkelijke bedenking: "De vraag is echter of ze genoeg willen opofferen om het te maken als trainer. Coachen, is een ware obsessie en daar ben je dag en nacht mee bezig." Een gouden raad én ook een waarschuwing, zo lijkt het wel. 


 

Premier League \\ Arsenal
 
 
 
Reacties.