Frans ex-international verschroeit Les Bleus: "Het kan me niet schelen dat ik shockeer", "Lelijke identiteit" en "Deschamps zou beter vertrekken na deze coup"

17 juli 2018 20:15

Frankrijk heeft zich ondanks de WK-winst niet bepaald populair gemaakt in de voetbalwereld, met zijn onaantrekkelijke en passieve speelstijl. Zelfs in eigen land viert niet iedereen het wereldkampioenschap even hard.

Hatem Ben Arfa (15 caps, maar niet geselecteerd voor het WK) is bijvoorbeeld erg hard voor Les Bleus. "Ik maak me zorgen voor de voetballiefhebbers. Zijn ze echt gelukkig? De vraag stellen is ze ook een beetje beantwoorden”, verklaart hij in France Football.

"Ik weet dat ik in deze periode van nationale vieringen zal shockeren, maar het kan me niet schelen", gaat Ben Arfa verder. "Voor mij zou het gevaarlijk zijn om je achter die tweede ster te verstoppen om van het spel van Les Bleus wereldwijd een referentie te maken. We gaan het niet verbergen: de stijl en de ultrarealistische identiteit van de Fransen is nogal lelijk. En ik wil niet dat die stijl de norm wordt."

Exit Deschamps

"Ik kan er niet voor kiezen om op die manier te winnen met talenten die zo inventief zijn als Griezmann, Fekir, Mbappé of Dembélé. Ik denk dat het verspilling is. Gezien onze kracht, kunnen we veel brutaler zijn, minder als kameleons."

Ben Arfa gaat zelfs zo ver om te zeggen dat bondscoach Didier Deschamps er nu best mee stopt. "Chapeau Mr. Deschamps! Maar nu zou ik in zijn plaats met deze coup vertrekken. Een beetje zoals Zinedine Zidane bij Real Madrid. Het is dan aan zijn opvolger om te profiteren van het technische potentieel en de talenten te “bevrijden” om een identiteit van het mooie spel ‘à la française’ te creëren."

Yannick Lambrecht

Nice \\ Frankrijk
 
 
Reacties.