Lierse Kempenzonen getroffen door zwaar vandalisme: "Dit is een gerichte actie tegen onze club"

17 juli 2018 06:49

Het nieuwe Lierse onder de naam Lierse Kempenzonen mag volgend seizoen uitkomen in de eerste amateurklasse en dat is wellicht bij een aantal fanatiekelingen in het verkeerde keelgat geschoten. Vandalen hielden afgelopen weekend lelijk huis in het Lisp.

Bestuurslid Stefan Van Lommel meet de schade op in Gazet van Antwerpen. Op twee verdiepingen is er aan tienduizenden euro's schade, zegt hij. Spullen zijn stukgeslagen, ramen gebroken, kasten vernield, brandblussers leeggespoten,... De vandalen staken een grote foto van icoon Chris Janssens in brand en mochten van geluk spreken dat de hele tribune niet in rook opging.

Dit zal ons niet klein krijgen - Stefan Van Lommel

Lierse Kempenzonen is er erg van geschrokken. "Het is duidelijk dat dit een gerichte actie tegen onze club was", zegt Van Lommel. "Maar we laten het hoofd niet hangen."

"Dit vandalisme heeft niets met voetbal te maken en zal ons ook niet klein krijgen. Het is spijtig dat mensen ons op zo'n manier willen treffen. Maar het enige wat voor ons telt, is de start van de voetbalcompetitie en zo snel mogelijk weer profvoetbal naar het Lisp te halen. Daar werken we volop naar toe." Voorlopig is er nog geen spoor van de daders.

Yannick Lambrecht

Lierse SK
 
 
Reacties.