Lyra-Lierse en Lierse Kempenzonen ontkennen insinuaties rond vandalisme op het Lisp: "Alsof men in Lier op voet van oorlog leeft"

17 juli 2018 17:59

Het Lisp werd afgelopen zondag zwaar toegetakeld door vandalen met tienduizenden euro's schade als gevolg. Lierse Kempenzonen werd daarbij getroffen en al snel werd er geïnsinueerd dat 'fans' van Lyra-Lierse verantwoordelijk zouden zijn, maar beide club ontkennen dat.

Lees hier meer over het vandalisme op het Lisp

Op de facebookpagina's van beide clubs verscheen een statement. "Lierse Kempenzonen en ook onze buren van K. Lyra-Lierse wensen te beklemtonen dat geweld en haat geen enkele plaats hebben bij beide clubs. De vernielingen op het Lisp zijn het werk van individuen die niets te zoeken hebben rond een voetbalveld", verklaarde het getroffen Lierse Kempenzonen.

Lyra-Lierse kon er ook niet mee lachen dat zij in verband gebracht werden met het vandalisme. "Naar aanleiding van deze daad hebben we contact opgenomen met Lierse Kempenzonen omdat dit door sommigen op sociale media en in de klassieke media werd aangegrepen om stemmingmakerij rond beide nieuwe clubs te creëren, alsof men in Lier op voet van oorlog leeft. Dit wordt nu reeds een aantal weken gevoed en is totale onzin."

"Beide clubs zijn erfgenamen van wijlen K. Lierse S.K. en zien het Lisp nog steeds als een heilige grond. Het feit dat er voornamelijk emotionele schade werd toegebracht (vernielen van foto’s, bekers,..) wijst er volgens ons op dat dit geen echte voetbalsupporters zijn, maar puur vandalisme van de laagste soort."

Yannick Lambrecht

Lierse SK
 
 
Reacties.