? Van vader-zoonliefde tot een verpletterde cameraman tot de topfails: dit waren de 10 opvallendste momenten buiten de lijnen van het voorbije WK

18 juli 2018 10:15

De demonstratie van Ronaldo tegen Spanje, de comeback van de Rode Duivels tegen Japan, het doelpuntenfestival tussen Frankrijk en Argentinië,... Het waren allemaal topmomenten op voetbalgebied, maar ook buiten de lijnen waren er enkele opvallende momenten. Hier is onze top 10.

Uruguyaans schoolfeest

Op de tweede dag won Uruguay in de absolute slotfase van Egypte en dat leverde schitterende beelden op... Aan de andere kant van de wereld. Deze school barstte volledig uit zijn voegen.

De invloed van Maradona

Wat moet de FIFA zich beklaagd hebben dat ze Diego Maradona als eregast uitnodigden voor alle matchen van Argentinië. De voetballegende zat telkens dronken/high in de tribune en trok constant de aandacht van de cameramannen.

Neymar-memes

De Braziliaanse ster die in totaal 14 minuten op de grond lag, kon zich voetballend niet echt doorzetten en werd uiteindelijk gewipt door de Rode Duivels in de kwartfinale. Achteraf onthouden we van hem vooral de talrijke memes van zijn vallende ziekte. 

It's coming home

De Engelsen vielen uiteindelijk net naast het podium dankzij de Belgen, maar hun onverwacht sterke prestatie en de hele 'it's coming home'-hetze die eruit voortkwam, blijft fantastisch.

Koppige Kalinic

De domste speler van het WK was misschien wel Nikola Kalinic. In de eerste groepsmatch tegen Nigeria weigerde de Kroaat in te vallen en daarop stuurde bondscoach Dalic hem prompt naar huis. Van de historische campagne tot in de finale maakte hij dus geen deel uit door zijn te grote ego.

Vader en zoon Schmeichel

Deense doelman Kasper Schmeichel trok uiteindelijk aan het kortste eind in de penaltyreeks tegen Kroatië in de achtste finale, maar dat zal niet aan hem gelegen hebben. Hij hield meerdere elfmeters uit zijn doel en vooral de reactie van vader Peter Schmeichel in de tribune was fantastisch.

Frankrijk-België blijft duren

Na de gemiste finale uitten Eden Hazard en Thibaut Courtois hun ongenoegen over de apathische speelstijl van Frankrijk. Zij bleven daar maar mee zitten en onder meer Hugo Lloris, Antoine Griezmann en Lucas Hernandez gaven nog steken aan de Belgen.

Verpletterde cameraman

De halve finale Kroatië-Engeland was zenuwslopend en voor één fotograaf aan de zijlijn was het een ervaring om nooit te vergeten. Bij de 2-1 van Mandzukic werd hij verpletterd door een horde uitzinnige Kroaten, maar de man hield er wel de knapste foto's van de avond aan over.

Paraplu voor Putin en niemand anders

Tijdens de huldiging na afloop van het WK kwamen enkele grote namen het veld, met onder meer Russische president Vladimir Putin. Toen de sluizen van de hemel open gingen, stond hij daar als enige met een paraplu in de handen van zijn assistent, terwijl de Franse Emmanuel Macron en Kroatische Kolinda Grabar-Kitarović kletsnat werden. Toch een opvallende scène om het geslaagde WK af te sluiten.

Twitterkoning Batshuayi

Geen lijst met opvallende momenten zonder de viering die Michy Batshuayi gegarandeerd voor altijd zal blijven achtervolgen. De twitterkoning kon er gelukkig wel met een geweldig gevoel voor humor op reageren.

Yannick Lambrecht

Premier League \\ Ligue 1 \\ België \\ Frankrijk \\ Argentinië \\ Brazilië \\ Uruguay \\ Denemarken \\ Rusland \\ Engeland \\ Kroatië
 
 
Reacties.