Ex-speler en transferdoelwit Anderlecht in belangstelling van Portugese topclub

18 juli 2018 14:22

Anderlecht had deze zomer graag Chancel Mbemba terug naar het Astridpark gehaald, maar mag die droom nu schijnbaar definitief opbergen. Het is goed mogelijk dat de Congolees van Newcastle naar Portugal trekt. Porto heeft zich immers voor hem gemeld.

Het plan van de Brusselaars was om zowel Sels als Mbemba in een 'package deal' naar Anderlecht te halen. Begin deze maand geraakten de onderhandelingen over beide spelers in een impasse. Wat Mbemba betreft lag de vraagprijs van Newcastle te hoog.

AFKOOPCLAUSULE

Gezien de goede prestaties van Memba bij de Magpies is het logisch dat er wel meerdere clubs zijn die de speler het hof maken. Volgens de Portugese krant Bola A gaat Porto Mbemba onder contract leggen. Er zit wel nog een kink in de kabel, want Porto is niet van plan om de afkoopclausule van acht miljoen euro te betalen. Het wil zeker nog iets van die prijs afdoen.

In elk geval zal de Portugese landskampioen een akkoord moeten sluiten met Newcastle. Mbemba ligt er nog onder contract tot 2020. Newcastle-manager Rafa Benitez gaf aan dat hij mogelijk een paar van zijn betere spelers moet verkopen. "We moeten realistisch zijn. Misschien moeten we enkele spelers laten gaan. Helemaal tevreden ben ik daar natuurlijk niet mee."

Kevin Vanbuggenhout

Premier League \\ Newcastle United
 
 
Reacties.