? Het zal wel toeval zijn, maar toch: dit deed Samuel Umtiti tijdens de rust van Frankrijk-België en dus nauwelijks enkele minuten voor zijn doelpunt

19 juli 2018 13:25

De naam Samuel Umtiti zal nog wel een tijdje voor zure oprispingen zorgen in België. De bonkige centrale verdediger van Frankrijk en FC Barcelona hield ons met een rake kopbal uit de WK-finale. Aan zijn doelpunt ging trouwens een opvallend ritueel vooraf. Toeval of niet? Zegt u het maar!

Tijdens de rust van de partij tegen onze Rode Duivels haalde Umtiti in de kleedkamer in Sint-Petersburg namelijk een parfum boven, de zogenaamde geur van de overwinning. De Franse televisie legde het markante tafereeltje, in het kader van een documentaire over Les Bleus, vast.

Het vervolg van het verhaal kent u uiteraard: na amper vijf minuten in de tweede helft troefde Umtiti in de lucht zijn belager Marouane Fellaini af. Eén rake buffelstoot later stond het 1-0 voor Frankrijk. Meteen ook de genadestoot voor onze Rode Duivels, die hun droom op een WK-finale mochten opbergen. Allemaal dankzij dat parfum? Voor de mensen die bijgelovig zijn...