Opmerkelijk: Na de Google-spits heeft Kortrijk nu een Google Translate-verdediger

20 juli 2018 22:04

Mohammad Naderi streek deze zomer in Kortrijk neer. De 21-jarige Iraniër bulkt naar verluidt van het talent, maar heeft één manco. Hij spreekt geen letter Engels.

"Naderi is hier nog maar net en spreekt geen Engels. Qua communicatie is dat voorlopig een probleem", aldus Glen De Boeck. "Maar we hebben allemaal een app geïnstalleerd en als we daarin Engels praten, wordt dat vertaald." Het gaat uiteraard om Google Translate, wat ondergetekende in Rusland deze zomer maar al te vaak gebruikte.

Kapitein Hannes Van Der Bruggen bevestigt. "Het is een jongen met nog veel groeimarge, eens hij Engels leert zal dat allemaal heel wat vlotter gaan. Hij komt ook van een totaal andere cultuur, maar Google Translate helpt." Verder werden Naderi ook al de voetbaltermen aangeleerd. "Links, rechts, press, push, en die dingen. Volgende week begint hij met zijn lessen Engels en dan vlot het wel."

Bruggetje naar Istvan Bakx

KV Kortrijk en Google, het is toch wat. Zo haalde Hein Vanhaezebrouck ooit een spits binnen op basis van een zoektocht via Google. Hein was tevreden, want hij nam Istvan Bakx later mee naar Genk. Momenteel speelt de Nederlander(foto) bij Top Oss.

Sander De Graeve

KV Kortrijk \\ FC Oss
 
 
Reacties.