Hein Vanhaezebrouck is tevreden, maar waarschuwt: "We mogen niet denken dat we iedereen gaan opeten"

22 juli 2018 10:14

Hein Vanhaezebrouck zag zijn troepen de galawedstrijd tegen Rennes winnen met 3-2. Alweer veel goals gemaakt, maar alweer de nul niet kunnen houden. Het is de rode draad doorheen deze zomer.

"We hebben geen al te zware blessures overgehouden aan de voorbereiding. Op fysiek vlak zijn er heel wat klaar, anderen hebben lichte blessures of kwamen later aan door de nationale ploeg", maakte Vanhaezebrouck het bilan op.

"Ik heb ervoor gekozen om telkens tegen degelijke ploegen te spelen in deze voorbereiding. Behalve de eerste match was het telkens minstens een team vanuit 1B. We hebben tegen toppers uit Nederland, Griekenland en Frankrijk gespeeld. Ik wou eens zien hoe deze nieuwe groep het tegen lastige tegenstanders zou doen."

We staan waar we moeten staan aan het einde van de voorbereiding -Hein Vanhaezebrouck

Anderlecht verloor nog niet. "Dat is ook een risico natuurlijk. Stel je maar eens voor dat we nu denken dat we iedereen gaan opeten, dat zou niet de goeie instelling zijn. Het is moeilijk genoeg in België. We staan waar we moeten staan aan het einde van de voorbereiding, maar nu moeten we in de competitie nog stappen zetten."

De sterktes en zwaktes zijn intussen bekend. "We scoren heel veel goals, maar pakken er ook te veel binnen. De meeste waren dan nog eens vermijdbaar."

Anderlecht \\ Rennes
 
 
 
Reacties.