Vanhaezebrouck geeft een update over Morioka: "Hij is niet geblesseerd nee"

22 juli 2018 17:28

Wat gaat er gebeuren met Ryota Morioka bij Anderlecht? De Japanner werd vorig seizoen voor veel geld weggehaald bij Waasland-Beveren, maar ondanks zijn goeie statistieken ontbrak er toch iets aan zijn spel: snelheid van uitvoering. Hij wordt gelinkt aan een vertrek... Hein?

"Ik wil niet zeggen dat die of die gaat vertrekken, ik ben tevreden over iedereen die in mijn groep zit. Maar die groep moet sowieso nog afgeroomd worden, want we gaan niet met een kern van 35 spelers doorgaan. Maar ik ga nu geen namen noemen", aldus Vanhaezebrouck. "We gaan de juiste keuzes proberen maken als we de kern afslanken."

Dat Morioka één van de mogelijke vertrekkers is, is natuurlijk opmerkelijk na één seizoen en ongeveer 3 miljoen euro betaald te hebben. Tegen zowel Westerlo als Rennes ontbrak de middenvelder. "Hij is niet geblesseerd nee."

"Hij heeft een kalmere start genomen dan de anderen. Hij zal wat meer tijd nodig hebben. Maar nu werkt hij goed, hij beseft dat hij wat achterstand heeft. Dat zal wel vlug evolueren. Hij zal wel rap op zijn niveau komen."

Anderlecht \\ Rennes
 
 
 
Reacties.