AA Gent klopt Franse middenmoter in kalme galamatch, Vadis meteen in vorm

23 juli 2018 22:23

Iets meer dan elfduizend supporters woonden maandagavond de galamatch van AA Gent tegen het Franse Strasbourg bij. Veel spektakel was er niet te zien, maar onder meer Vadis Odjidja kon zich meteen goed laten opmerken.

AA Gent speelde in de eerste helft met wat de A-ploeg het meest moet benaderen. Thoelen stond in doel en lijkt dus voorlopig de voorkeur te krijgen op Coosemans, verder kwam ook nieuwkomer Vadis Odjidja al meteen aan de aftrap.

De eerste helft verliep -al dan niet door de hitte- gezapig en het was Yaremchuk die twee keer het dichtst bij een doelpunt kwam. Het waren vooral nieuwelingen Stallone Limbombe en Vadis Odjidja die indruk maakten op het Gentse publiek. Rusten deden we evenwel bij een scoreloos gelijkspel.

Dan toch de beslssing na de rust

Na de koffie kwam een volledig ander team tussen de lijnen. Daar viel vooral Giorgi Beridze op, het maatje van Chakvetadze kan ook een aardig eindje dribbelen. Het was Mostafa, voor het overige onzichtbaar, die met een knal een penalty uitlokte. Andrijasevic knalde de elfmeter deze keer wel binnen en dus won AA Gent met het kleinste verschil. Stefan Mitrovic kreeg bij zijn invalbeurt bij de bezoekers uiteraard een staande ovatie.

Opstelling AA Gent eerste helft: Thoelen, Foket, Plastun, Rosted, Asare, Verstraete, Odjidja, Chakvetadze, Limbombe, Yaremchuk, Kubo.

Opstelling AA Gent tweede helft: Coosemans, Kalu, Horemans, De Smet, Davidzada, Esiti, Mostafa, Andrijasevic, Dompé, Beridze, David.

KAA Gent \\ Strasbourg
 
 
 
Reacties.