Ognjen Vranjes, een publiekslieveling vol passie: "Als hij zichzelf onder controle kan houden, is hij de perfecte verdediger"

24 juli 2018 18:23

Ognjen Vranjes, de kersverse verdediger van Anderlecht, liet een sterke indruk na in de voorbereiding. Toch lijkt hij misschien niet altijd even betrouwbaar, getuige zijn onnodige rode kaart tegen Rennes. Wat kunnen we nu verwachten van hem?

Voor een beter zicht op de kwalitieiten en het karakter van Ognjen Vranjes nam onze redactie contact op met Giannis Stavropoulos, clubwatcher van zijn voormalige werkgever AEK Athene voor Sport FM.

Eén brok passie

"Vranjes is een heel complete atleet, het is erg moeilijk om een mankement in zijn spel te vinden. Hij is sterk in de lucht én aan de bal, altijd gefocust en hij heeft kracht in de duels. Het enige minpuntje is dat hij technisch niet de meeste vaardige is en soms toch zijn man voorbij probeert te dribbelen."

Tijdens zijn eerste matchen viel het wel al op dat hij nooit terugdeinst. "Hij heeft soms iets té veel passie op het veld, dus je zult hem wel meer dan een paar fouten zien maken. Als hij nu alleen zichzelf onder controle kon houden, zou je kunnen spreken van een perfecte verdediger. Maar niemand is perfect (lacht)."

Publiekslieveling

De paars-witte supporters mogen zich wel in de handen wrijven. "Hij was een publieksfavoriet in Athene. Na de matchen stond hij in de tribune mee te zingen en te vieren met de supporters. In derby's legde hij er ook nog eens extra zijn kop voor. Dat zien de fans graag."

Yannick Lambrecht - Hermès Van Damme

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ AEK Athene
 
 
Reacties.