Gillekens verbaast vriend en vijand met overgang van 1B naar subtop in Serie A: "Een zeer goeie stap, hij heeft het niveau om te slagen in Italië"

25 juli 2018 18:30

Dinsdagvoormiddag werd bekendgemaakt dat Jordy Gillekens zijn kastje leegmaakt bij OH Leuven en komend seizoen gaat uitkomen voor Fiorentina. Een toch wel heel opmerkelijke overstap voor de jonge verdediger. We gingen op zoek naar het verhaal hierachter.

We namen contact op met Hans Vander Elst, T2 en verantwoordelijke voor de jeugdopleiding bij OHL. Hij kan de kwaliteiten van Gillekens dus als geen ander inschatten: "Jordy is een rechtsvoetige CV die verdedigend sterk is, maar ook over de nodige voetbaltechnische kwaliteiten beschikt. Hij heeft een goeie lange bal en inspeelpass en is bovendien gevaarlijk op stilstaande fases."

Nationale ploeg opent deuren

Maar hoe kwam een topclub als Fiorentina uit bij een beloftenspeler uit 1B? "Scouts van buitenlandse clubs zijn talrijk aanwezig bij wedstrijden van de nationale jeugdploegen. Jordy heeft een aantal goeie interlands gespeeld. Bovendien is het financieel interessant om uit lager gequoteerde clubs te vissen."

'Italië ideale leerschool voor verdedigers'

Volgens Vander Elst is Gillekens niet over één nacht ijs gegaan: "We hebben die stap met hem heel goed doorgenomen. Hij werd vorig jaar in de A-kern opgenomen, maar was geen basisspeler. Dan moet je een andere stap nemen en Italië is een ideale leerschool om hem verder te slijpen als verdediger. Ik ben er zeker van dat hij het niveau heeft om te slagen."

Terugkeer?

Opmerkelijk is ook dat Gillekens op uitleenbasis aan de slag gaat bij de Italiaanse subtopper (weliswaar met aankoopoptie). Een teken aan de wand? "We wilden Jordy niet zomaar verkopen want we hebben jaren in hem geïnvesteerd. We zullen zijn progressie verder blijven opvolgen en zullen op het eind van het seizoen beslissen wat er met hem zal gebeuren."

Clint Vens

Serie A \\ OH Leuven \\ Fiorentina \\ FCV Dender EH
 
 
Reacties.