Matz Sels met ambitie naar de Ligue 1 én paait meteen de Fransen: "Frankrijk was de verdiende wereldkampioen"

27 juli 2018 11:51

De transfer van Matz Sels naar Strasbourg hing al een tijdje in de lucht, maar werd gisteren uiteindelijk geofficialiseerd. Hij start in Frankrijk met brandende ambities.

Matz Sels kwam bij Strasbourg aan als tweede duurste transfer van de Franse club na José Luis Chilavert in 2000, ook al een doelman. "De club heeft een mooie inspanning gedaan om me aan te trekken. Ik ga dan ook het maximum geven, het is een mooie competitie met grote ploegen. Het is een uitdaging die goesting geeft om eraan te beginnen", aldus Sels op de website van Strasbourg.

Sels was ook een van de laatste afvallers voor de Belgische WK-selectie. Het was Koen Casteels die samen met Courtois en Mignolet het trio doelmannen uitmaakte. "Natuurlijk was ik teleurgesteld, maar het maakt deel uit van het leven als voetballer. Uiteraard heb ik voor hen gesupporterd daarna. Ik ga er alles aan doen om er de volgende keer opnieuw bij te zijn."

Puntjes scoren bij de Fransen

"In België hebben velen gezegd dat de wereldtitel van Frankrijk onterecht was, dat België de sterkste ploeg had. Maar als je wint van Argentinië, Uruguay, België en Kroatië, dan ben je een verdiende wereldkampioen."

Strasbourg
 
 
 
Reacties.