Santini kon naar WK-finale dankzij mooie geste van bondscoach én Vanhaezebrouck: "Onvergetelijk"

28 juli 2018 18:59

Ivan Santini viel naast de voorselectie voor het WK, maar kon toch naar de WK-finale. Het was mogelijk dankzij een mooie geste van de Kroatische bondscoach én Hein Vanhaezebrouck.

“Ik viel net uit de voorselectie van 32 man. Toch voelde ik me deel van dat team toen ze vicewereldkam­pioen werden. Via bondscoach Zlatko Dalic verkreeg ik zelfs tickets voor de finale in Moskou. Hij had waarschijnlijk tientallen aanvragen, maar dacht aan mij. Straf. ­Samen met ploegmaat Antonio Milic, die ook al international was, trok ik naar Rusland", aldus Santini in Het Nieuwsblad.

“Het was onvergetelijk. In Moskou poseerde ik die dag wellicht 1.000 keer voor een foto. Niet omdat de mensen mij herkenden - dat deden er maar een paar -, maar gewoon omdat ik een Kroatisch shirt droeg en iedereen sympathie had voor ons. Zingen, dansen… Erg jammer dat we de ­finale verloren, maar de ontgoocheling was niet zo groot omdat ons voetbal beter was dan dat van Frankrijk. Toen de selectie daarna thuiskwam, werd ze opgewacht door 500.000 man.”

Dankjewel Hein

Midden in de voorbereiding een dag congé, dat is zeldzaam onder Vanhaezebrouck. “Dat verwonderde mij het meest. Oké, die zondag was sowieso een vrije dag, maar we konden nooit terug zijn uit Moskou voor de maandagtraining. Gelukkig zaten Milic en ik bij het ploegje dat tijdens de teambuilding een extra dag congé had gewonnen. Hein was akkoord dat we die verlofdag opnamen op maandag, terwijl de anderen wel op de club moesten zijn. Al moet je erbij zeggen dat we ook wel getraind hebben als beesten.”

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Kortrijk \\ Kroatië
 
 
Reacties.