De prognose van de redactie: Tubeke degradatiekandidaat nummer één in 1B

01 augustus 2018 13:35

Dit weekend start ook in 1B de competitie. Het belooft zoals steeds een spannende strijd te worden in die vreemde competitie met acht ploegen. Onze redactie stak de koppen bij elkaar en kwam op de proppen met een prognose. Op de achtste plaats vinden we Tubeke terug.

Ook vorig seizoen belandde Tubize op de degradatieplek, enkel het faillissement van Lierse heeft de club kunnen redden van de ondergang. Met enkele vertrekkers en weinig toonaangevende aankopen, lijkt het moeilijk te worden.

Sterke punten

Uit de vriendschappelijke wedstrijden bleek dat Tubeke een stevige organisatie op poten kan zetten. Centraal in de verdediging hebben ze met Alassane Touré en Salomon Nirisarike twee uitstekende pionnen. Théo Defourny (ex-Lyon, ex-Antwerp) is ook een betrouwbaar sluitstuk.

Zwakke punten

De aanval is het grote zwakke punt van dit team. De topschutter, Florent Stevance, is vertrokken naar Tours en coach Bracconi heeft weinig opties om hem te vervangen. Moussa Traoré (ex-Standard) zal het voorin moeten doen.

Het behoud is mogelijk, maar wordt moeilijk

Dit Tubeke gaat het moeilijk krijgen tegen de zware kanonnen in deze reeks. Mechelen, Beerschot Wilrijk en OHL zullen te hoog gegrepen zijn. Het grootste voordeel dat Tubeke heeft, is dat de groep het vorig jaar al meemaakte en er wellicht op voorbereid is.

1e klasse B \\ Tubeke
 
 
 
Reacties.