Straf: Anderlecht-aanwinst Ivan Santini legde in de winter nog aanbod van 3 miljoen euro naast zich neer

02 augustus 2018 11:28

Ivan Santini werd een van de zomeraanwinsten van RSC Anderlecht. Maar de carrière van de Kroatische aanvaller had ook anders kunnen lopen.

Door zijn prima statistieken bij het Franse Caen kwamen verschillende Europese clubs aankloppen, net als een exotische. In de winter veegde Santini een bod van uit China van tafel, meldt La Dernière Heure. Nochtans kon hij er drie miljoen euro per jaar gaan verdienen.

Santini koos niet voor het geld, maar voor een sportief avontuur. De targetspits kreeg verder aanbiedingen uit Italië en Turkije, maat hij gaf de voorkeur aan Anderlecht. Bij paars-wit vond hij zijn oude coach Hein Vanhaezebrouck terug, zijn goeie vriend Adrien Trebel en Landry Dimata, een beloftevolle jongen waar hij al lovend over was in zijn Standard-periode.

"Ik hoop Trebel te overtuigen om te blijven", aldus Santini. "Ik was geschokt dat hij naar Anderlecht trok en niet naar een grotere competitie. Maar het klopt dat elke buitenlander wil weten wat het is om voor Anderlecht te voetballen. ik heb nooit in Europa gespeeld. Deze ervaring zal ik kunnen doorvertellen aan mijn kinderen."

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Anderlecht \\ Caen
 
 
 
Reacties.