De kink in de kabel bij de transfer van Witsel... Zijn trainer legt uit waarom de topdeal in het water kan vallen

02 augustus 2018 09:00

Axel Witsel heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Europa en kan ook direct tekenen bij Borussia Dortmund... Ware het niet dat zijn Chinese club roet in het eten aan het werpen is. Tianjin Quajian wil immers meer geld.

In het contract van de Rode Duivel staat inderdaad een afkoopclausule van 20 miljoen euro. Maar waar Borussia geen rekening mee hield, is dat die transfersom niet in alle periodes geldig is. "Voor zover ik weet, heeft Witsel een afkoopclausule in zijn contract", aldus trainer Paulo Sousa bij de Chinese tv-zender CGTN.

Meer geld?

Volgens Sousa kan een transfer enkel in januari. Of het moet zijn dat Dortmund meer wil betalen. "Die kan echter alleen geactiveerd worden tijdens de Chinese transferperiode. En omdat die nu gesloten is (sinds 13 juli, red.), kan deze transfer dus niet doorgaan."

"Ik heb dan ook geen informatie over een transfer van Witsel. Noch van de club, noch van de speler. Ik ben ervan overtuigd dat Witsel naar ons zal terugkeren. Hij is een belangrijke speler voor ons team en zal ons helpen in het tweede deel van het seizoen. Ik hoop ook dat de belangen van onze club beschermd worden door de voetbalbond en andere organisaties."

Johan Walckiers

Borussia Dortmund
 
 
Reacties.