Ervaringsdeskundige Van Wijk begint met KV Mechelen als topfavoriet in 1B: "Het is dramatisch"

02 augustus 2018 06:57

Het is zover: dit weekend beginnen ook de clubs in 1B aan hun competitie. Als buitenstaander ziet het er op voorhand alvast leuk uit, met vier ploegen die mee gaan strijden voor de titel. Maar Dennis Van Wijk, coach van topfavoriet KV Mechelen, ziet dat zo niet.

Van Wijk heeft genoeg ervaring met 1B om het anders te zien. "De accenten liggen in 1B helemaal anders dan in eerste klasse", zegt hij in HLN. "Alles is fysiek, er wordt 'powervoetbal' gespeeld én stilstaande fases zijn heel belangrijk. Of we daar klaar voor zijn? Misschien heeft de voorbereiding zand in de ogen gestrooid."

"We haalden goede resultaten, onze overwinningen waren verdiend. Maar het rendement is nog niet wat het moet zijn. En dat is bepalend om een wedstrijd te winnen. Kijk: de druk ligt hoog. Ik heb daar geen enkele moeite mee. KV Mechelen is een traditieclub, heeft het grootste budget. Dan is het normaal dat je getipt wordt als de grote favoriet. Ik zal dat ook niet 'dimmen'."

Niet aantrekkelijk

Van Wijk wil wel benadrukken dat het niet simpel gaat worden. "Ik heb al veel rare dingen zien gebeuren in 1B, ik ben een ervaringsdeskundige. Niet altijd de beste ploeg wint, niet altijd de beste ploeg promoveert. Het format heeft niet veel charme, hé. Het is dramatisch. Je speelt vier keer tegen dezelfde ploegen. Twee keer veertien wedstrijden... De stress is dan zo groot, want je mag niet bij de laatste vier eindigen. Die competitie is niet aantrekkelijk door de beleving, de uitstraling."

Johan Walckiers

2e klasse \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.