Kaya én Hamalainen weg bij Essevee, dus nieuwkomer voor de goals en assists zorgen: "Kwestie van oefenen"

03 augustus 2018 12:36

Door het vertrek van Onur Kaya bij Zulte Waregem en doordat deze zomer ook al Brian Hamalainen andere oorden opzocht, is er ook veel schotkracht voor corners en vrije trappen verdwenen. Maar er is een nieuwkomer die er wel wat vanaf weet ...

Kaya naar KV Mechelen en Hamalainen naar Dresden: ook de stilstaande fases bij Zulte Waregem boeten er aan in. Maar Essevee heeft met Hicham Faik wel een nieuw, bijzonder wapen in handen. Die scoorde al op de openingsspeeldag tegen Waasland-Beveren, maar kan met zijn linker ook goed overweg met de standaardsituaties.

"Tijdens de voorbereiding en de trainingen wisselden Onur Kaya en ik al de vrije trappen en corners af. We gaan een goede speler missen, dat is enorm jammer. Of het goed zal zijn voor mijn statistieken? Daar denk ik niet echt aan. Bij mijn vorige teams trapte ik wel vaak de standaardsituaties", aldus Faik daarover.

Kwestie van concentratie

"Ach, als je een goede trap hebt van nature is het een kwestie van oefening en van concentratie in matchsituaties. Ik heb altijd een goede linker gehad, maar je moet er wel de routine in blijven houden en elke week erop trainen. In de voorbereiding was het niet altijd makkelijk om er extra op te trainen, maar die tijd gaan we nu wel krijgen de komende weken."

In de Eredivisie was Faik vorig seizoen bij het bescheiden Excelsior Rotterdam goed voor vijf goals en drie assists. Mogelijk kan hij die statistieken deze jaargang zeker nog wat opvijzelen bij Essevee.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Zulte Waregem \\ KV Mechelen \\ Dynamo Dresden
 
 
Reacties.