OFFICIEEL: Na Sabak trekt nu nog een voormalig Genks jeugdproduct naar Nederland

03 augustus 2018 22:12

Menig Belgisch voetballer gaat dezer dagen zijn heil gaan zoeken in het buitenland en Nederland blijft een geliefkoosde bestemming. Zo koos Paolo Sabak (Genk) voor NEC. De jonge middenvelder mag nu een landgenoot verwelkomen.

Leroy Labylle is een naam die vast nog een belletje doet rinkelen. De 27-jarige vleugelverdediger genoot zijn opleiding bij KRC Genk, maar trok nadien naar Standard Luik. Daar lukte het niet om door te breken en dus probeerde de linksachter het maar bij onze noorderburen. 

Na omzwervingen bij MVV Maastricht, PEC Zwolle en VVV Venlo kiest Labylle nu voor N.E.C. Hij tekent een contract voor drie seizoenen in Nijmeghen en sluit zaterdag aan bij de selectie van de Nederlandse tweedeklasser. 

Ervaring troef

Technisch directeur, Remco Oversier, is in de wolken met de transfer: "Leroy is een linksbenige vleugelverdediger die ook op het middenveld uit de voeten kan en die zowel aanvallend als verdedigend zijn mannetje staat. Met zijn ervaring in zowel de Ere- als Eerste Divisie brengt hij meer senioriteit in onze defensie en weet hij precies wat er gevraagd wordt van het spelen op dit niveau. Wij wensen Leroy veel succes bij N.E.C.”

NEC
 
 
 
Reacties.