Vanderhaeghe zag wat er misliep bij Gent: "Mijn spelers stonden ernaar te kijken"

05 augustus 2018 11:33

Het zag er tegen Zulte Waregem lange tijd niet goed uit voor AA Gent. De Buffalo's kwamen halverwege de tweede helft op achterstand, maar konden het in de absolute slotminuut toch nog rechtzetten.

"We mogen tevreden zijn met een punt, maar er zijn heel wat zaken gebeurd waar we spijt van hebben. We hadden aanspraak kunnen maken op de drie punten", aldus Yves Vanderhaeghe achteraf. Maar de oefenmeester zag wat apathie bij zijn team.

"Het afgekeurde doelpunt gaf vertrouwen aan Zulte Waregem. Niemand stak zijn hand omhoog om aan te geven dat het offside was. Mijn spelers stonden ernaar te kijken", zei hij verbaasd. "Daarna hadden we het lastig en waren we aangeslagen. Op dat moment verloren we ook de grip op het middenveld."

Zulte Waregem zat in een zetel -Yves Vanderhaeghe

"Zulte Waregem zat in een zetel en wij deden niet wat we moesten doen. Toen we de penalty kregen, hadden we wel opnieuw overwicht, maar die werd gemist. Uiteindelijk kregen we een doelpunt binnen op stilstaande fase, ook al had ik erop gehamerd dat we korter bij de man moesten staan. Gelukkig valt Jonathan David goed in en redt hij ons."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.